Elke Van Wanghe

Elke Van Wanghe

Elke had de dansmicrobe al vroeg te pakken. Ze kan zich geen tijd herinneren waarin ze niet danste en het is dus niet overdreven als we zeggen dat de danszaal haar tweede thuis is geworden. Als kind stond ze wekelijks vol enthousiasme in de les streetdance, maar al snel maakte ze kennis met verschillende andere stijlen. Momenteel ligt haar hart bij moderne dans, jazzdance en showdance. 

Elke heeft altijd van een uitdaging gehouden. Zo deed ze als tiener verschillende opdrachten voor televisie en evenementen (De Dansbende, KetnetPOP, VTM Kids Awards, Stromae). Daarnaast zat ze jarenlang in de productiegroep ‘Lunatics’ van dansschool DanceAction en nam ze deel aan wedstrijden disco en streetdance als soliste. 

Na haar opleiding tot Docent Frans en Nederlands aan de hogeschool van Leuven, besloot ze om nog een extra bacheloropleiding te volgen tot Professioneel Danser, Dansdocent en Choreograaf aan de Academie voor Danseducatie in Tilburg (NL). Daar ging opnieuw een hele wereld voor haar open en heeft ze zichzelf kunnen ontplooien tot een dansdocent met een sterke eigen visie. 

Vorig jaar was Elke te zien in de Efteling Musical ‘CARO’ en momenteel is ze actief als Showgirl bij Cabaret Magiq. 

Tot op heden blijft Elke zich bijscholen als danser en docent. Zo volgt ze geregeld workshops en bijscholingen in binnen- en buitenland en ging ze in de zomer van 2018 naar de ‘Tremaine Dance Convention’ in Orlando (USA), waar ze de kans kreeg om zich te verdiepen in de Amerikaanse Jazzdansstijlen.

Elke verzorgt dit jaar de lessen 13+ modern, 17+ modern en daarnaast traint ze TerpsiCom, ons adults modern team.

 

Schuiven naar boven