zwemlessen

zwemles 3-14 jaar   donderdag 17:00-18:00 Inschrijven
zwemles 3-14 jaar donderdag 18:00-19:00 Inschrijven

De eerstvolgende zwemreeks start op donderdag 9-09-2021 in het zwembad van sportoase Wilsele

Alle lessen worden op een leuke manier gebracht met aandacht voor zelfredzaamheid. De oefeningen zijn aangepast aan de nieuwe leerlijn zwemmen, waar overleven in het water centraal staat. Vanaf 8 jaar worden bewegings-en kennisvaardigheden van het reddend zwemmen geïntegreerd.

Zwemmen in al zijn aspecten komt aan bod met ruimte voor persoonlijke inbreng en spel.

Mogelijkheid tot het behalen van fredbrevet zwembrevet ( 3-9 jaar) en reddersbrevet (8-12j)

Meer info over de zwemgroepjes:

z1 zwemles waterwennen zeepaardje: 

Het zeepaardje probeert zijn waterangst weg te werken en zijn waterige omgeving te verkennen. Waterwennen bevat oefeningen op het onderdompelen van het hoofd, het leren gebruiken van de ledematen om te stuwen en het horizontaal brengen van de romp. Na het behalen van het brevet zeepaardje wordt er verder gewerkt naar het brevet Pinguin.

gerichte leeftijd: 4-5 jaar

z2 zwemles kantveilig waterschildpad:

De pinguin leert zijn evenwicht te bewaren in het water, zich te verplaatsen en bepaalde coördinaties uit te voeren. De brevetjes kantveilig zeehond en waterschildpad kunnen in deze les behaald worden.

gerichte leeftijd: 5-6 jaar

z3 zwemles van kantveilig naar veilig zwemmen: 

We beginnen korte afstanden te zwemmen in keuzestijl gecombineerd met allerlei opdrachten in functie van waterveiligheid. Het einddoel van deze fase is zwembadveilig zijn met het brevegtje otter en haai.

gerichte leeftijd: 6-8 jaar

z4 zwemles veilig leren zwemmen:

In deze les behaal je de laatste stappen van het veilig leren zwemmen, eens je kind het orka brevet ( 50m met verschillende vaardigheden) behaald heeft, is het waterveilig en kan het veilig zwemmen in een zwembad. Hierna gaan we verder met 25m technische schoolslag en technische rugcrawl.

z5 zwemles technische school en rugslag:

In deze les ligt de focus op technische schoolslag en technische rugcrawl, er worden afstandsbrevetjes afgenomen en veilig zwemmen 100m+

z6 zwemles reddend zwemmen:

Naast het inoefenen van de gekende zwemslagen wordt hier ook aan  reddend zwemmen gedaan met de bijbehorende brevetjes.

 

zwemlessen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
%d bloggers liken dit: