Docenten

Peggy Vansantvoet

Peggy Vansantvoet studeerde af als Regente lichamelijke opvoeding, aan het H.Hartinstituut te Heverlee met specialisatie ‘dans’. Zij startte op jonge leeftijd met klassieke jazz-dancestijl en was in de jaren ’80 vooral geboeid door de funk dansrage.

Zij volgde, onder andere, dansopleiding bij Jack Delsing, Hilde Goyens en Helène Devries. Peggy deed ervaring op als lesgeefster in verschillende fitnesscentra en als turnleerkracht in de lagere school en heeft ondertussen al 30 jaar ervaring in de danswereld.

Reeds 19 jaar heeft zij de energieke algemene leiding over de dansschool Pump ’n Dance. Peggy is de jeugdverantwoordelijke van de club en is het aanspreekpunt voor alle vragen, zowel voor de ouders als de lesgevers. Ze zetelt tevens in de wedstrijdcommissie actuele dans, en in de raad van bestuur van Danssport Vlaanderen.

Alsof dat nog niet genoeg is, geeft ze ook nog wekelijks verschillende lessen binnen de dansschool, is ze erkend VTS docente multimove en jureert ze zo nu en dan op discowedstrijden.

Haar dansfilosofie is “Dansen maakt je blij!” en ze hoopt dan ook ieder danser intens plezier te bezorgen in haar lessen.

Sandra Van Ham

Sandra Van Ham is onderwijzeres van opleiding, maar danst al sinds haar 8 jaar. Op haar 15de begon ze deel te nemen aan danswedstrijden. Ze behaalde een 5de plaats op het Belgisch kampioenschap clipdance en nam deel aan het Europees kampioenschap Disco-formatie in Tsjechië. Sinds 2002 deelt ze haar ervaringen en kennis als lesgeefster bij Pump ’n Dance. Sandra focust zich op onze jonge dansers van 5 tot en met 12 jaar. 

Mieke Wouters

Onze oudste docente, stond als klein kind dansend voor de radio. Het dansen heeft haar nooit meer losgelaten. Op haar tiende startte ze met het volgen van lessen jazzdans. Daarna deed ze nog jaren klassiek ballet, moderne dans en tapdance. Ze danste mee in verschillende dansproducties. Mieke is sinds het begin bij VZW Pump ‘n Dance. Ze volgde er jarenlang de lessen Jazz voor volwassenen. Bij Pump gaf Mieke kleuterdans en jazzdans aan kinderen. In 2012 startte ze met de Country line dance groep The Pumped Boots waar ze op woensdag- en donderdag avond les geeft aan de (absolute)beginners. 7 jaar geleden begon Mieke met het volgen van Pilates omwille van rugproblemen. Ze doet zelf wekelijks nog enkele uren Pilates. Inmiddels behaalde ze haar Certificaat van Pilates Trainer. Mieke volgt zelf nog enkele uren per week Pilates. Sinds september 2016 geeft Mieke Pilates les bij Pump.

Emnes Schoonjans

Op 14-jarige leeftijd begon Emnes met dansen. Ze heeft geproefd van disco, hiphop, new style, clipdance, ragga en zumba. Ze danste op vele nationale en internationale kampioenschappen met disco en hiphop. Daar behaalde ze meerdere titels, o.a. Vlaams Kampioen disco solo advanced, Belgisch kampioen Hip Hop duo advances, Belgisch kampioen hip hop solo… Ze is blij om te kunnen zeggen dat ze van haar passie haar beroep heeft kunnen maken! Met haar aanstekelijke enthousiasme verspreid ze de danskriebels in onze dansschool bij de kids!

Elke Van Wanghe

Elke had de dansmicrobe al vroeg te pakken. Ze kan zich geen tijd herinneren waarin ze niet danste en het is dus niet overdreven als we zeggen dat de danszaal haar tweede thuis is geworden. Als kind stond ze wekelijks vol enthousiasme in de les streetdance, maar al snel maakte ze kennis met verschillende andere stijlen. Tot op heden verdiept ze zich in moderne dans, klassiek ballet, streetdance, hiphop en heeft ze haar hart verloren aan jazzdance.

Elke heeft altijd van een uitdaging gehouden. Zo deed ze als tiener verschillende opdrachten voor o.a. Ketnet en Eén (De Dansbende, KetnetPOP, VTM Kids Awards, Stromae). Na haar opleiding tot Docent Frans en Nederlands aan de hogeschool van Leuven, besloot ze om nog een extra bacheloropleiding van vier jaar te volgen tot Dansdocent, Dansmaker en Choreograaf aan de Academie voor Danseducatie in Tilburg. Daarnaast ging ze in de zomer van 2018 naar de ‘Tremaine Dance Convention’ in Orlando (USA), waar ze de kans kreeg om zich te verdiepen in de Amerikaanse Jazzdansstijlen. Elke woont momenteel voor haar studies in Nederland, maar dat houdt haar niet tegen om tijdens het weekend haar kennis en enthousiasme over te dragen aan de kinderen en jeugd van Pump ’n Dance! Ze verzorgt de lessen modern jongeren, jazz jongeren, jazztechnieken en daarnaast traint ze twee wedstrijdteams, TerpsiCom en ons gloednieuwe Kids Showdance team.

Eliene-Louize Rijsenburg

Eliene-Louize Rijsenburg is onze gepassioneerde hiphopdocente! Ze begon al met dansen op 3-jarige leeftijd. Loulou, zoals de dansers haar noemen, heeft veel verschillende stijlen onder de knie, maar streetdance blijft haar grootste passie!

Ze heeft al verschillende titels op haar naam zoals Vice-Belgisch kampioen solo streetdance 2015-2016, 4de plaats groep op het Wereld Kampioenschap streetdance 2016-2017, Belgisch Kampioen duo hiphop 2018, Belgisch Kampioen groep 2018, 3de plaats duo op het Europees Kampioenschap Streetdance 2018. Dit jaar zal ze België vertegenwoordigen op het Wereld Kampioenschap hiphop en het Wereld Kampioenschap streetdance in verschillende categorieën. Een lijst die zich ongetwijfeld nog verder zal uitbreiden!

Om zich bij te scholen in Streetdance nam ze deel aan de ‘Dance Teacher Training’ olv Steeve Austin, schoolt ze zichzelf bij door workshops te volgen bij choreografen van over de hele wereld.

Eliene-Louize neemt alle lessen streetdance voor haar rekening, alsook de vier streetdance wedstrijdteams.

Yelke Wouters

Yelke is bij wijze van spreken opgegroeid in onze dansschool. Als 3-jarig meisje stond ze al enthousiast mee te dansen in de kleuterdanslessen. Toen ze wat ouder werd, kwam daar ook wedstrijddansen bij in zowel disco, modern als showdance. Yelke heeft zelf jarenlang in verschillende wedstrijdgroepen gedanst en had ook geen schrik om als solist of in duo op het podium te staan. In 2013 zette ze haar eerste stapjes als dansdocent, na het volgen van de opleiding tot Dansanimator bij Danskant.

Yelke schoolt zich jaarlijks bij om up-to-date te blijven van alle vernieuwingen binnen de danswereld. Zo volgde ze de jurycursus discodans en heeft ze doorheen de jaren verschillende workshops bijgewoond bij o.a. Just Berger (disco), Julie Mannekens (modern), Manuella Verzwyvel (modern) en Stefano Giuliani (modern/jazz).

Yelke verzorgt met veel enthousiasme de lessen Dancemix (17+) en twee van onze wedstrijdteams.

Ria Fets

Ria heeft jarenlang in het onderwijs gestaan om kinderen wegwijs te maken in het vak Rooms-Katholieke Godsdienst. Daarnaast houdt ze zich tot op heden in haar vrije tijd bezig met dansen.
30 jaar geleden zette ze haar eerste danspasjes in de country- en line-dance. Ze leerde kennismaken met deze dansstijl door haar man, die bezeten is door de ‘westernmicrobe’.
Door de jaren heen ging Ria de uitdaging aan om steeds een groter aantal choreo’s onder de knie te krijgen, die wereldwijd door cowboys en -girls gedanst worden.
Drie jaar geleden werd ze door Mieke Wouters gevraagd om haar jarenlange kennis te delen met de line-dancers van ‘The Pumped Boots’.
Mits haar enorme passie en enthousiasme, kon ze hier natuurlijk geen nee tegen zeggen.
Ria blijft haar kennis delen met andere dansers. Zo kan je hen bijna ieder weekend ergens zien dansen op een country-evenement!

Tine Van Wyngaerden

Tine is met haar 18 jaar één van onze jongste docente. Momenteel  studeert ze leerkracht lager onderwijs.

Op vierjarige leeftijd startte ze met dansen bij Pump ’n Dance. Ook zij is een all-round danseres die naast het lesgeven zelf nog deelneemt aan verschillende lessen, o.a. jazz, modern en hiphop.

Dat Tine wel houdt van een uitdaging, is meer dan duidelijk! Al 11 jaar draait zij mee in verschillende wedstrijdcircuits. Ze danste solo’s en duo’s, heeft in 6 verschillende wedstrijdstrijdteams gezeten en werd maar liefst 5 keer Belgisch Kampioen!

Als beginnend lesgever heeft Tine geproefd van het vak door vaste invaldocente te zijn bij Pump ’n Dance en door danskampen te begeleiden. Daarnaast blijft ze zich regelmatig bijscholen. Tine verzorgt dit jaar de lessen disco 9+ en modern 11+ en 13+

Fara Truyens

Fara is kind aan huis bij Pump. Op vijfjarige leeftijd stond zij al vrolijk te dansen in onze danszaal. Ze is begonnen met jazzdance, gevolgd door modern en disco. Door de jaren heen heeft ze de danskriebels helemaal te pakken gekregen. Zo startte ze als tiener met wedstrijddansen en ging ze daarnaast ook nog proeven van meerdere dansstijlen, zoals klassiek ballet en hip-hop.
Momenteel volgt Fara de Bachelor ‘Sport en Bewegen’ aan de Thomas More Hogeschool in Turnhout, een opleiding waarbij ze heel wat nuttige tools heeft geleerd die ze kan gebruiken bij het lesgeven.
Dat Fara niet graag stil zit, is duidelijk. Naast haar opleiding en de vele danslessen, slaagde ze er in 2018 ook nog in om het diploma van ‘Initiator Jazzdance’ te behalen bij de Vlaamse Trainersschool.
Fara verzorgt de les Showdance 11+ en is actief bij onze danskampen.

Bo Blockx

Bo is een 19-jarige dame met pit! Ze is studente ‘Accountancy Fiscaliteit’, ze is één brok energie en ze is gepassioneerd door autocross en dans!
Op 7-jarige leeftijd zette ze haar eerste danspasjes in de les kidsdance bij juf Peggy. Door de jaren heen proefde ze van hip-hop, videostyle, modern, disco en showdance.
Bo is dus een echte all-round danser, die geen uitdaging uit de weg gaat!
Op 14-jarige leeftijd zette ze de volgende stap in haar danscarrière. Ze startte met wedstrijddansen in verschillende dansstijlen en weet telkens weer mooie prestaties neer te zetten. Zo werd ze o.a. Vlaams Kampioen Disco Solo 2016 en Vice-Vlaams Kampioen Duo Streetdance én Disco 2018.
Tot op heden kan je Bo terugvinden op danswedstrijden.

Bo blijft zichzelf verbeteren als danser in verschillende stijlen en zal daarnaast het docententeam van Pump versterken. Ze ontfermt zich over de groepen hip-hop 11+, disco children wedstrijdteam en techniekles children.

 

Schuiven naar boven